A KFM06 automata paplantöltő gép működése

A beállított súlyú töltőanyagokat automatikusan beméri a mérlegegység, majd a ventilátoros egység befújja a cellákba. A cellák soronkénti és oszloponkénti mennyiségét, valamint a hosszát is meg kell adni, így tölti a gép soronként fel az összes cellát töltőanyaggal.

A töltőanyagot a silóba kell vákuummal felszívatni, majd az itt tárolt anyagot a siló automatikus vezérlése egyenletes eloszlással bejuttatja az alsó kádba. Az alsó kádba egy lazítóvilla biztosítja a töltőanyag egyenletes eloszlását.

A projekt eredménye  egy olyan célgép prototípusa, amely versenyképességi szempontból a lehető legjobban kielégíti a modern, globalizált piac igényeit. A paplantöltés technológiai folyamata során jelentkező technikai kihívások röviden a következők szerint foglalhatók össze:

Az anyag bemérése a 8db mérlegtartályban történik. A mérlegtartályba vákuum ventilátor segítségével jut a töltőanyag a tartályba. A bemérés alatt a tartály súlyát folyamatosan felügyeli a rendszer. A töltés után ellenőrzi a rendszer a bemért súlyt, és ha nincs a beállított tolerancia határokon belül rátölt, vagy visszaszív a silóba. A bemérés akkor ér véget, ha a visszamért súly a beállított értékhatárok között van.

Amennyiben a súly megfelelően be van mérve tartályba, onnan kerül a cellába transzportventilátoron és útválasztó szelepeken keresztül.

A projekt eredménye

A projekt eredménye  egy olyan célgép prototípusa, amely versenyképességi szempontból a lehető legjobban kielégíti a modern, globalizált piac igényeit. A paplantöltés technológiai folyamata során jelentkező technikai kihívások röviden a következők szerint foglalhatók össze:

– A töltőanyagként használható pihe vagy toll zökkenőmentes szállítása a berendezés egyes egységein keresztül a tárolótól a paplanig;
– A töltőanyagtömeg gyors és pontos mérésének megvalósítása;
– A célgép ciklusidejének minimalizálása;
– A berendezés aktuátorai által gerjesztett mechanikus és elektromos zaj alacsony szinten tartása;
– A célgép megbízható, hibamentes és folyamatos működésének biztosítása;
– A berendezés mai modern Industry 4.0 szempontoknak való megfeleltetése.

Technikai adatok

Elektronikai adatok

Elektronika

Nominal voltage connection: 3x400V 50Hz, Built in nominal connection power: 16,5kW, Maximum fogyasztás: 30A, Rated consumption: 17A, sűrített levegő nyomás: min. 6-10 bar

Komponensek méretei

Méretek

hosszúság: 12m, szélesség: 8m, magasság: 6m

Tárolók kapacitása

Tárolás

6×4 db kazettás tárolódoboz, 300- 350 pc/8 óra

Egyedi konstrució

Méretezés

A gépek mérete függ az ügyfél által használt helyiség méretétől. Minden esetben ehez igazítjuk a gép méreteit.

A gép főbb komponensei

Mely főbb részekből tevődik össze a paplantöltő gép

Asztal

Asztal automata paplantovábbitóval

Töltőcsövek

Töltőcsövek amelyre kerül felhelyezésre a paplan

Töltőventilátor

Feladata a töltőanyag befúvása

Virtuális 360° fokos kép

Nézzen szét a gépezet belsejéből. A modern technológiának köszönhetően virtuálisan körbenézhet a gébezet belsejéből csak úgy mintha ott lenne.Bemutatóvideók

A paplantöltő gép működés közben

Automata paplantöltőgép 3:06

A paplantöltőgép rövid bemutatása.

KFM06 Automata Paplantöltőgép 3:04

Videó a nemrég elkészült KFM06 Automata Paplantöltőgép prototípusáról.

Cégünkről és a Paplantöltő működéséről 3:52

Néhány információ cégünkről és az altalunk készített KFM06 Típusú Papalntöltő gépről.

Képgaléria

Támogatás

Köszönjük a Magyar Állam és az Európai Únió támogatását.

A projekt célja egy olyan célgép prototípusának kifejlesztése, amely versenyképességi szempontból a lehető legjobban kielégíti a modern, globalizált piac igényeit. A célgép fejlesztése során számos, műszaki szempontból még nem megfelelően megoldott kérdést kell megválaszolni.

Ha szeretne bővebb információkat megtudni erről a pályázatról, kérem kattintson az alábbi gombra!